Voetbalclubs gaan voetballen met regenboogbal tegen homofobie

regenboogbalEen aantal voetbalteams in Zeeland gaat zaterdag 8 oktober voetballen met ballen in de kleur van de regenboog. Op de bal staat de tekst: ‘Homo? Dat maakt geen bal uit!’

Met deze regenboogballen willen de clubs laten zien dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn op het voetbalveld. Afkomst, religie en seksuele voorkeur mogen niet uitmaken in de omgang met elkaar.

Het initiatief is van de gemeenten Goes, Middelburg, Vlissingen, het Anti Discriminatie Bureau Zeeland (ADB Zeeland) en het LHBT Netwerk Zeeland, Sense Zeeland, SportZeeland en de Alliantie Gelijkspelen.

Junioren

Elke voetbalvereniging kan zich aansluiten bij het initiatief. De actie wordt uitgevoerd onder de A-, B- of C-junioren. Onder meer Zeelandia Middelburg, F.C. Dauwendaele, JVOZ, S.V. Walcheren, V.V. Oostkapelle, V.V. Kloetinge en SSV’65 hebben al besloten mee te doen.

Begin

De ‘voetballen met regenboogballen’ dag is bedoeld als begin van een bredere aanpak voor een veilig sportklimaat. Vanaf het najaar gaan de samenwerkingspartners inzetten op een follow-up voor sportverenigingen met een bijeenkomst voor bestuurders, trainers/coaches en/of vrijwilligers en het aanbieden van een cursus VCP (Vertrouwens Contact Persoon).

 

(Bron: ADB Zeeland)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: