Honderden demonstreren in Istanbul na moord op transgender

KaderIn Istanbul zijn zondagavond honderden mensen de straat opgegaan om te protesteren tegen de dood van de 22-jarige Hande Kader, een transgender wier levenloze lichaam eerder deze maand ernstig verbrand werd teruggevonden.
De demonstranten riepen leuzen en droegen protestborden met zich mee. Ook leden van de oppositie liepen mee in de demonstratie.

‘We zullen niet stoppen voor we degenen hebben gevonden die verantwoordelijk zijn voor de dood van Hande’, zei Ebru Kiranci, woordvoerder van een Turkse LGBT-organisatie tegen de BBC. Er is nog niemand opgepakt voor de moord.

Gebitsonderzoek
Hande Kader werkte als prostituee en werd voor het laatst levend gezien toen ze bij een klant in de auto stapte. Een week later vond de politie haar lichaam. Dat was zo ernstig verbrand dat ze alleen met behulp van gebitsonderzoek kon worden geïdentificeerd.

Het was de tweede keer in korte tijd dat de LGBT-gemeenschap van Istanbul werd opgeschrikt door een moord. Begin augustus werd in de stad het onthoofde en verminkte lichaam gevonden van de homoseksuele Syriër Muhammad Wasim Sankari.

 

(Bron: NOS, foto: Twitter, Hande Kader tijdens de Gay Pride in 2015)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: