Tilburgse botenparade trekt vele belangstellenden ondanks regen

T-Pride 2016De Tilburgse Piushaven was zondagmiddag het decor van de eerste T-Pride, een Tilburgse variant op de wereldberoemde Canal Parade tijdens de Gay Pride in Amsterdam. ‘Volgend jaar doen we het weer!’
Zes boten voeren tussen de regenbuien door de Tilburgse haven binnen. Een vriendengroep bedacht het evenement bij wijze van grap. Vorig jaar had de eerste editie moeten zijn, maar dat ging niet door. De gemeente gaf geen vergunning omdat er te veel belangstelling voor zou zijn.

Spelbreker
Zondag verschenen er enkele honderden mensen aan de kant om de boten toe te juichen. Er waren boten van Tilburgse homocafés bij, ondernemers en belangenorganisaties. De botenparade duurde een klein uur, daarna werd op de kade verder gefeest.

De T-Pride had last van het weer, erkent voorzitter Ingrid Nelen van de organiserende stichting tegenover Omroep Brabant. ‘Maar moet je kijken’, relativeert ze: ‘Het is gewoon hartstikke druk.’

Volgend jaar
Over de vraag of de T-Pride volgend jaar een vervolg krijgt, is Nelen duidelijk: ‘Volgend jaar doen we het weer. Dan zit de hele Piushaven vol met boten, feestende mensen, dat wordt geweldig!’

 

(Bron en screenshot: Omroep Brabant)Categorieën:Nieuws

Tags: ,

%d bloggers liken dit: