Asielzoekers, die overlast veroorzaken, worden uit opvang gezet

asielzoekersHet Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) en het ministerie van Veiligheid en Justitie hebben maatregelen genomen om asielzoekers aan te pakken, die overlast veroorzaken.

Zo kunnen agressieve asielzoekers voortaan een week uit het asielzoekerscentrum worden gezet.

De maatregelen zijn bedoeld voor vluchtelingen die bijvoorbeeld strafbare feiten plegen, zich misdragen of andere asielzoekers lastigvallen vanwege hun seksuele geaardheid.

Staatssecretaris Dijkhoff schreef eerder dit jaar al aan de Tweede Kamer dat ‘overlastgevers harder moeten worden aangepakt om duidelijk te maken dat het gedrag niet getolereerd wordt’.

Soberder regime

Het COA is nog bezig met het inrichten van een speciale opvanglocatie voor asielzoekers die problemen veroorzaken. De mensen die zich niet gedragen zitten dan bij elkaar in een aangepast centrum met een strenger en soberder regime.

Het COA en het ministerie wachten niet af tot de opvanglocatie klaar is. Dat betekent dat asielzoekers die overlast veroorzaken in sommige gevallen tijdelijk op straat kunnen belanden.

Vertrouwenspersoon

Eerder werd aangekondigd dat in vrijwel alle asielzoekerscentra vertrouwenspersonen worden aangesteld voor lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders.

 

(Bron: NOS)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: