Acties moeten mishandelde kapper Sjaak redden van bankroet

Sjaak RidderDe moeder van Sjaak Ridder is op Facebook een actie gestart om geld in te zamelen voor haar zoon. Sjaak is kapper en werd in de nacht van 5 op 6 augustus na een avondje stappen in elkaar geslagen.

‘Ik ging in de nacht van vrijdag op zaterdag op stap met een vriend. Rond vier uur gingen we weg en liepen we naar huis. Een man van ongeveer dertig schold me uit voor homo en sloeg me in elkaar, om het simpel te zeggen’, vertelt Sjaak over die avond tegen het Algemeen Dagblad.

De dader ging er ook vandoor met zijn mobiele telefoon, die Sjaak gebruikte om afspraken te maken met klanten.

Failliet
Sjaak liep een gebroken kaak op en kan niet werken. Het herstel gaat nog zeker twee weken duren. Daardoor dreigt hij failliet te gaan. ‘Dan realiseer je je eigenlijk pas hoe slecht je verzekerd bent’, zegt de Amsterdammer.

Maar zielig is hij niet, stelt Sjaak. ‘Ik blijf strijdvaardig en laat me er echt niet onder krijgen door zo’n vent.’Sjaak Ridder fb moeder

Goede doel

Niet alleen zijn moeder is een actie gestart, ook Whocares roept op Facebook op, om Sjaak na 1 september in te huren als kapper.

De kapper zelf zegt alle initiatieven erg lief te vinden. Het geld dat opgehaald wordt,  besteedt hij aan een telefoon en aan eten voor de komende twee weken. ‘De rest geef ik aan het goede doel, namelijk aan Stichting Maruf.’ De dag voor zijn mishandeling knipte hij al een dag lang mensen tijdens de EuroPride ten behoeve van de stichting, die zich inzet voor homoseksuele moslims.
 

(bron: AD, foto: Sjaak op Facebook)Categorieën:Nieuws

Tags: ,

%d bloggers liken dit: