Keelbos: Bekeurd op een HOP? Laat het er niet bij zitten

Hop Algemeen (1)Mensen die op een homo-ontmoetingsplek bekeurd worden door een opsporingsambtenaar, hebben een goede kans om de bekeuring ongedaan gemaakt te krijgen. Dat zegt Anthony Mathijsen van de Stichting Platform Keelbos, een stichting die opkomt voor de belangen van bezoekers van dergelijke plekken.

Mathijsen roept mensen op om contact op te nemen met de stichting om te kijken of het zinvol is bezwaar aan te tekenen tegen de bekeuring. Vaak is zo’n bekeuring onterecht uitgedeeld.

Seks in de open lucht

Je mag seks hebben binnen het publieke domein langs de openbare weg, liefst in de bosjes zodat het niet zichtbaar is, zodat er geen opzet is om derden willens en wetens daarmee te confronteren. Want nergens staat expliciet geschreven dat seksuele handelingen in de buiten lucht per definitie verboden zijn. Hieruit kan en mag geconcludeerd worden dat er wettelijke gezien géén sprake van een illegale situatie is’, aldus de stichting op de website.

Veel mannen die bekeurd worden, laten het er bij zitten uit schaamte of angst dat bekend wordt dat men op zo’n plek geweest is. 

Ginkelse Zand

Mathijsen komt met zijn oproep na de afsluiting van de hekken op parkeerplaats ‘t Ginkelse Zand langs de A12 bij Ede. Met name het bos erachter was in trek bij mannen die andere mannen willen ontmoeten.

Meer over de afsluiting van ’t Ginkelse Zand in de Roze Golf van zondag 14 augustus.

(Bron: Roze Golf)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: