Ede verantwoordelijk voor gaten in het hek bij ’t Ginkelse Zand

Ginkelse Zand 02De gemeente Ede is verantwoordelijk voor reparaties aan het hek op parkeerplaats ’t Ginkelse Zand langs de A12. Rijkswaterstaat heeft daarover afspraken gemaakt met de gemeente.

Dat zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

‘Wij hechten aan de wildkerende functie van het raster’, aldus de woordvoerder. Rijkswaterstaat is beheerder van de parkeerplaats en plaatste het hek jaren geleden om te voorkomen dat wild de snelweg oploopt. Om vernielingen tegen te gaan, werden er later klaphekken geplaatst.

De parkeerplaats en het achtergelegen bos worden al jaren gebruikt als homo-ontmoetingsplaats. Twee weken geleden sloot de gemeente Ede de toegangspaden naar het bos af met een ketting om de klaphekken.

Sindsdien is het hek meerdere keren vernield. De gemeente laat extra surveilleren in het bos, om eventuele gaten zo snel mogelijk te ontdekken en te repareren.

Een gesprek met Janneke van Maanen van COC Midden-Gelderland en Anthony Mathijsen van Stichting Platform Keelbos over de homo-ontmoetingsplaats ’t Ginkelse Zand in de Roze Golf van zondag 14 augustus.

 

(Bron: Roze Golf, foto: screenshot Omroep Gelderland)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: