Arrestaties na uitschelden en slaan LHBT-ers tijdens EuroPride

Amsterdam Gay Pride RembrandtpleinTijdens de twee drukste weekenden van EuroPride, het eerste en laatste, zijn acht personen opgepakt omdat ze homo’s, lesbiennes, biseksuelen of transgenders uitscholden of hebben geslagen.

Het gaat in totaal om elf LHBT-gerelateerde zaken. Een woordvoerder van de politie zegt dat er zich geen ernstige mishandelingen hebben voorgedaan. ‘Deze mensen werden op straat uitgescholden, er is wat geduwd en hier en daar is een klap uitgedeeld.’

Track & Trace

Ook de zakkenrollers lieten zich weer zien in de stad. Er zijn in totaal 21 zakkenrollers opgepakt. Bij de politie zijn tot nu toe zo’n 200 aangiftes gedaan van zakkenrollerij. Vijf van de zakkenrollers grepen een telefoon, die door de politie waren voorzien van track & trace.

Ook op de laatste dag van de Gay Pride zat de sfeer er nog lekker in. Er werd nog flink door gefeest op het Rembrandtplein.

Vol

Aan het begin van de avond riep de politie op om niet meer naar het plein te komen.

‘Het is meer dan gezellig druk op het Rembrandtplein. Het evenemententerrein is zo goed als vol en daarom het advies om niet meer te komen’, schreef de politie op Twitter.

Op de afsluitende avond van twee weken EuroPride waren optredens van onde anere karin Bloemen en Conchita Wurst.

 

(Bron en foto: AT5)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: