Pastoor mag zaterdag in Amsterdam niet meevaren van bisschop

Vredeskerk - banner (foto van Ton van Hal)Bisschop Josef Punt van het bisdom Haarlem-Amsterdam heeft pastoor Pierre Valkering verboden mee te varen op de World Relgion Boat tijdens de Canal Parade, komende zaterdag in Amsterdam.

Dat heeft de koepelorganisatie van de christelijke LHBT-beweging LKP bekend gemaakt.

Gemiste kans

Valkering is teleurgesteld dat hij van de bisschop niet mee mag varen.  Hij spreekt van ‘een gemiste kans om in aansluiting bij de paus ook als lokale kerk liefdevoller en constructiever op homo’s en andere seksuele minderheden betrokken te raken.’

Van Kilsdonk

Valkering overhandigde vorige maand de Italiaanse vertaling van Dag jongen van licht van pater Jan van Kilsdonk aan paus Franciscus.

De paus gaf Valkering voor homo’s een positieve boodschap mee. ‘Deze mensen gaan mij ter harte. Zij hebben mijn aandacht. Ik draag hen in mijn hart.’

Banner

De paus vroeg Pierre Valkering, pastoor van de Vredeskerk en Rozenkranskerk in Amsterdam, om deze boodschap over te brengen en de mensen om wie het gaat te groeten. Pastoor Valkering beloofde de paus dit te doen. Daarom hangt er aan de Vredeskerk sinds woensdag een grote banner met daarop een foto van de ontmoeting.

 

 

(Bron: LKP, foto: Ton van Hal)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: