Dossier in Groningen gesloten: geen homo-gerelateerd geweld

Groningen PeperstraatHet conflict in een café aan de Peperstraat in Groningen afgelopen vrijdagnacht heeft niets te maken gehad met homohaat. De ruzie was volgens het slachtoffer het gevolg van een woordenwisseling, waarbij hij uitgescholden werd voor ‘vuile homo’.

Volgens de politie zijn daar geen aanwijzingen voor.

Uit nader onderzoek blijkt dat de verklaringen van het slachtoffer, de verdachte en enkele getuigen sterk verschillen. De resultaten van het onderzoek zijn besproken met het Openbaar Ministerie (OM).

Gesloten

Het OM komt tot de conclusie dat er onvoldoende bewijs is voor de belediging en mishandeling. Uit het politieonderzoek is volgens een woordvoerder ‘niet gebleken dat er sprake is van homo-gerelateerd geweld’.

Daarmee is het dossier in de zaak gesloten.

Teleurstelling

‘Voor het slachtoffer een teleurstelling, maar de politie valt niets te verwijten. Integendeel’, zegt voorzitter Jantine Doornbos van COC Groningen-Drenthe. ‘Het woord discriminatie is gevallen en alle hulptroepen zijn ingeschakeld. Dat geeft aan als je gediscrimineerd bent, dat er alles aan wordt gedaan om de waarheid boven tafel te krijgen.’

Wel zegt ze zondag in de Roze Golf dat ze het jammer vindt dat de politie stelde dat het geen homo-gerelateerd geweld betrof, voordat het slachtoffer gehoord was. ‘Die uitspraak werd gedaan op basis van getuigenverklaringen en was misschien wat voorbarig.’

 

(Bron: RTV Noord, Roze Golf)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: