Zwolle krijgt zaterdag officieel een ‘regenboogloper’

RegenboogloperIn Zwolle wordt zaterdag een ‘regenboogloper’ in gebruik genomen. De oversteek in de kleuren van de regenboog komt aan de Hanzelaan, ter hoogte van het Lubeckplein.

Het wordt geen officiële oversteek plaats, zoals aanvankelijk de bedoeling was. Een officieel zebrapad is volgens de Wegenverkeerswet zwart-wit.

De regenboogloper is een initiatief van de gemeenteraadsleden Claudia van Bruggen (D66) en Patty Wolthof (PvdA), stichting The Love Boat en COC Zwolle. Met de regenboogloper wil Zwolle benadrukken dat de stad elke seksuele geaardheid accepteert. De loper wordt zaterdagochtend om 9:30 uur officieel in gebruik genomen

Zaterdag hang op tal van plaatsen in Zwolle de regenboogvlag in top., onder meer op het provinciehuis, het gemeentehuis, het politiebureau, het station en het Deltion College.

Ook diverse winkeliers doen mee; zij hebben een speciale regenboogvlag met het wapen van Zwolle gekocht bij de Stichting The Love Boat. De stichting vaart samen met de gemeente Zwolle en de provincie mee tijdens de Canal Parade in de Amsterdamse grachten.

 

(Bron en afbeelding: COC Zwolle)Categorieën:Nieuws, Overijssel

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: