Ede sluit homo-ontmoetingsplaats ’t Ginkelse Zand A12

Ginkelse Zand.pngHomo-ontmoetingsplaats ’t Ginkelse Zand langs de A12 bij Ede is na klachten over overlast gesloten door de gemeente. De toegangshekken zijn afgesloten met een kettingslot. 

Volgens de gemeente Ede veroorzaken de mannen die opzoek zijn naar sekscontacten overlast. Nietsvermoedende wandelaars zouden hebben geklaagd over mannen die in het openbaar seks met elkaar hebben. Daarnaast is het gebied achter de parkeerplaats volgens de gemeente belangrijk voor wild dat over het nieuwe ecoduct trekt.

Druk

Homo-belangenvereniging COC Midden Gelderland is verbolgen over de sluiting. Volgens Janneke van Maanen van het COC is de homo-ontmoetingsplaats belangrijk voor veel mensen. ‘Uit onderzoek blijkt dat er zo’n 400 auto’s per dag komen. Buitenstaanders snappen het misschien niet, maar voor veel mensen, zoals getrouwde mannen en mannen die nog niet uit de kast zijn gekomen, is het erg belangrijk dat ze ergens kunnen afspreken.’

Verplaatsing

Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat er is gesproken over verplaatsing van de parkeerplaats, maar dat bleek geen optie. En dus zijn de hekken nu op slot. ‘Daarmee is de parkeerplaats weer een echte parkeerplaats, waarvoor deze bedoeld is: voor automobilisten om even te rusten’, aldus de gemeente.

 

(Bron: NOS/Omroep Gelderland, foto: screenshot Omroep Gelderland)Categorieën:Nieuws

Tags: ,

%d bloggers liken dit: