Dominee Tutu-van Furth is voorganger roze viering in Amsterdam

Marceline van Furth en Mpho Andrea Tutu facebookDominee Mpho Tutu-van Furth is komende zondag te gast bij de Roze Viering in de Keizersgrachtkerk in Amsterdam. Zij zal de overdenking verzorgen.

De dochter van Desmond Tutu werd gedwongen afstand te doen van haar priesterschap in Zuid-Afrika, omdat zij trouwde met een vrouw. In Zuid-Afrika is het huwelijk tien jaar geleden opengesteld voor paren van gelijk geslacht, maar het homohuwelijk wordt binnen de Zuid-Afrikaanse Anglicaanse Kerk, waar Tutu priester was, niet erkend.

Vroom & Vrolijk

Tutu is in Amsterdam op uitnodiging van de organisatoren van de LGBT World Conference for Criminal Justice Professionals en werd gevraagd de overdenking te verzorgen tijdens de Roze Viering, die als thema ‘Vroom & Vrolijk’ heeft.

Treurig

Wielie Elhorst, LHBT-predikant en medevoorganger in de dienst: ‘Het is treurig dat de Anglicaanse Kerk zo een waardevolle voorganger heeft moeten verliezen en het is ook erg zuur voor haar vader, geëmeriteerd aartsbisschop Desmond Tutu, die zich al zo lang hartstochtelijk inzet voor een gelijkwaardige plaats van LHBTs in kerk en samenleving. Met deze uitnodiging willen we laten zien dat ds. Mpho Tutu-van Furth van harte welkom is in onze kerk, met haar partner.’

De kerkdienst in de Keizersgrachtkerk begint om 10:30 uur; de overdenking van dominee Mpho Tutu-van Furth is in het Engels.

 

(Bron: Protestantse Kerk Amsterdam, foto Tutu met haar vrouw – Facebook)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: