Politie: Mishandeling in Groningen geen homogerelateerd geweld

Herdenking Orlando GroningenEen 26-jarige man is vrijdagnacht in Groningen mishandeld door zes mannen. Reden voor de mishandeling is vermoedelijk de geaardheid van de man. Hij liep onder meer een hersenschudding op. De politie Noord Nederland spreekt tegen dat het gaat om homogerelateerd geweld en zegt dat het gaat om ‘uitgaansgeweld’.

Het slachtoffer werd in een café aan de Peperstraat voortdurend aangekeken door een andere man. Toen hij vroeg waarom, kreeg hij als antwoord: ‘Je bent gewoon een vieze homo’ en gaf de man een duw.

Bewusteloos

Vrienden van de man mengden zich ook in het gesprek en sloegen en schopten het slachtoffer. Terwijl hij korte tijd bewusteloos was, werd zijn telefoon gestolen. Vrienden van het slachtoffer bemoeiden zich er ook mee en bij de uitgang van het café ontstond een vechtpartij.

Aangifte

Het slachtoffer liep onder meer een hersenschudding en een blauw oog op. Vanuit beide kampen is aangekondigd maandag aangifte te doen.

Het slachtoffer ontkent als eerste te hebben geslagen, zoals de politie meldt.

‘Het gaat hier wellicht eerder – en onderzoek zal dat moeten uitwijzen – om uitgaansgeweld zoals dat wel vaker voorkomt in het uitgaanscentrum van een grote stad’, aldus de politie.

Wandeling

Geweld tegen homo’s heeft speciale aandacht van de politie in Groningen, na de mishandeling van twee lesbiennes in april dit jaar. Die mishandeling leidde tot grote verontwaardiging in de stad.

Er werd een ‘Wandeling voor Liefde en Respect’ door de binnenstad van Groningen gehouden uit protest.

(Bron: Politie, RTV Noord, foto: archief)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: