Het Grote Zirkus trekt door de regio met poëzie en ander vermaak

IMG_2805‘Het Grote Zirkus van Poëzie, Muziek en Ouwe Meuk’ toert de komende week door het oosten van het land. Dat betekent optredens op diverse plekken met gedichten  en smartlappen ‘die als een metaforische eenheid op zoek gaat naar de krochten en krachten van de menselijke ziel. Smeuïg en bijzonder smakelijk, balsem voor de getormenteerde ziel in een verwarrende tijd.’

‘In Nederland wil ik niet sterven en in die natte grond bederven….’ Dat zijn dichtregels van Slauerhoff. Slauerhoff als exponent van de zwervende avonturier biedt met zijn poëzie het leidmotief voor de hele voorstelling. Verder ook gezongen teksten van onder andere Achterberg, Paul van Ostaijen, Hugo Claus, Ingrid Jonker ende Zangeres zonder Naam.

‘Dichtnicht’

Theatergroep Flint onder leiding van Felix Strategier is verantwoordelijk voor het Grote Zirkus. Hij treedt op in wisselende bezetting. Een van de mensen die hem bijstaan is BEHR verantwoordelijk, Boudewijn Rikmenspoel, de ‘garagehoudende dichtnicht’. Eerder maakte hij al met de Theatergroep de voorstelling ‘Garagepoes’ (foto).

Agenda

Waar Het Grote Zirkus neerstrijkt is nog niet helemaal duidelijk. De aftrap is zaterdag 30 juli in Nijmegen. Daar is het gezelschap te zien en te horen van 13:00 tot 16:00 uur in De Hortus. Zondag 31 juli is het gezelschap in Schalkaar bij de School van Frieswijk. Het laatste optreden staat voor vrijdag 5 augustus gepland, om 19:30 uur aan de Doornweg 15 in Haerst bij Zwolle.

De optredens van Het Grote Zirkus worden aangekondigd via Facebook en de site van Theatergroep Flint.Categorieën:Agenda, Overijssel

Tags: ,

%d bloggers liken dit: