COC Limburg plaatst uit protest regenboogkaarsen in RK-kerken

regenboogkaarsCOC Limburg gaat regenboogkaarsen plaatsen in 55 Mariakapellen in Rooms-Katholieke kerken in de provincie. De homobelangenorganisatie komt met het initiatief, nadat in Amsterdam aan geen enkele Rooms-Katholieke kerk een regenboogvlag hing bij de start van de EuropPride.

De organisatoren van de Gay Pride Kerkdienst en de Pink Christmas Kerkdienst startten met steun van de Protestantse Kerk Amsterdam een actie om bij de start van de EuroPride in Amsterdam op alle kerken de regenboogvlag te laten wapperen. Veel kerken gaven aan de oproep gehoor, maar geen enkele Rooms-Katholieke kerk deed mee.

De eerste regenboogkaars wordt vrijdag neergezet in de Mariakapel van de Basiliek Onze Lieve Vrouw ‘Sterre der Zee’ in Maastricht.

Van alle kaarsen die geplaatst worden, komen foto’s op een website te staan ‘als blijvende herinnering’ van de steun van COC Limburg aan katholieke lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders in Limburg en elders in de wereld.

 

(Bron en foto: COC Limburg)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , ,

%d bloggers liken dit: