Amsterdams homostel dat werd bedreigd heeft de stad verlaten

Amsterdam SierpleinHet homostel in Amsterdam dat werd bedreigd door de buren is verhuisd. Daan en Willem hebben een huis gevonden buiten Amsterdam. Waar ze nu wonen, willen ze graag geheim houden.

De twee woonden sinds eind vorig jaar in een woning aan het Sierplein in Amsterdam Nieuw-West. Klachten over geluidsoverlast ontaarden in doodsbedreigingen. Ten einde raad maakten ze begin juli melding van de bedreiging op Facebook. Toen ze de dag na de Facebookmelding opnieuw werden bedreigd, namen ze hun intrek in een hotel. Kort daarop konden ze terecht bij een vriend.

De melding op Facebook leidde tot een golf aan publiciteit.

Niet de enige

Daan laat weten dat zij niet enige zijn, die bedreigd worden. ’Ik heb zoveel berichten gekregen van mannen die dezelfde problemen hadden. Bij wie de ramen worden ingegooid, de brievenbus wordt opgeblazen; mannen die geregeld worden uitgescholden.’

Eigen kracht

Daan en Willem hebben tevergeefs geprobeerd met hulp van de gemeente en de woningcorporatie een ander huis te krijgen. Op eigen kracht hebben ze een andere woning gevonden.

‘Alles zelf geregeld en hoef niemand dank je wel te zeggen, en dat voelt erg goed.’

‘Na deze ervaring wilden we toch liever buiten Amsterdam wonen, ik voel me er niet meer veilig’.

Pas op uw stad’

‘Ik hoop dat er voor de andere mannen ook iets gaat gebeuren, wij weten uit ervaring hoe onleefbaar het is. Burgemeester pas wat beter op u Stad, er lijden zoveel mensen in Amsterdam en er wordt niets aan gedaan, ook niet na aangiftes.’

Geen geld

Het stel heeft de verhuizing grotendeels zelf moeten betalen en zit financieel aan de grond. Het is nog onduidelijk of de rechtsbijstandsverzekering de advocaatkosten vergoed, omdat er door de buren aangifte is gedaan tegen de twee.

Geld voor het inrichten van hun nieuwe woning hebben ze niet. ‘Het belangrijkste is, dat wij een veilig plekje hebben gevonden en ik voel me er gelijk thuis. Willem, die zijn hele leven in Amsterdam heeft gewoond voelt zich ook heerlijk hier, terwijl hij nooit van zijn leven uit Amsterdam weg wilde’.

 

(Bron: Roze Golf, foto: screenshot AT5)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , ,

%d bloggers liken dit: