Rechter stelt binnenstadbewoners van Amsterdam in het ongelijk

Foto COC Zwolle (2)De EuroPride in Amsterdam kan gewoon doorgaan. De rechter ziet geen aanleiding om de evenementenvergunning in te trekken.

De rechter deed dondermiddag uitspraak in een zaak die door bewoners verenigd in Wijkcentrum d’Oude Stadt was aangespannen.

De rechter oordeelde dat de gemeente door het plaatsen van extra plaszuilen en het inzetten van extra toezichthouders voldoende rekening heeft gehouden met de bewoners van de binnenstad.

Van tafel

Ook heeft de burgemeester volgens de rechter voldoende gemotiveerd waarom de Gay Pride in het centrum moet worden gehouden. Ook was de rechter tevreden over de uitleg van de openingstijden van de bars. Alle bezwaren van de bewoners zijn door de rechter van tafel geveegd.

Het wijkcentrum is ‘zeer teleurgesteld’ met de uitspraak, zegt voorzitter Paul Busker tegen Het Parool. ‘Bewoners komen op de tweede plaats, dat is duidelijk.’

Roze Zaterdag

De EuroPride gaat zaterdag van start met de Roze Zaterdag en duurt tot en met zondag 7 augustus. Zaterdag 6 augustus is de botenparade door de grachten van Amsterdam.

 

(Bron: AT5/Het Parool, foto: Zwolse boot in 2015)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: