Minister voert motie Kamer uit: Hart van Homo’s verliest subsidie

Bussemaker foto RijskoverheidMinister Jet Bussemaker zet de subsidie stop voor stichting Hart van Homo’s, die homoseksuelen uit reformatorische en christelijke kring ondersteunt.

De minister zet de stap onder druk van de Tweede Kamer. Die nam een motie aan waarin de minister werd opgedragen de subsidie stop te zetten, omdat de stichting een leven zonder seks zou propageren.

In de Roze Golf van 12 juni legde Herman van Wijngaarden uit dat leven zonder seks zijn manier van leven is, maar dat homoseksuelen die de stichting benaderen voor hulp niets wordt opgelegd. ‘Ze moeten zelf een keuze maken’, aldus Van Wijngaarden in de uitzending.

Nuance

Ook tijdens de hoorzitting voorafgaand aan het Kamerdebat, waarin de motie van de VVD, gesteund door PvdA en GroenLinks, aan de orde kwam, heeft Van Wijngaarden de Kamerleden geprobeerd uit te leggen hoe Hart van Homo’s werkt. Volgens hem was er geen ruimte voor nuance.

Intrekken

In een brief aan de Kamer laat Bussemaker weten de subsidie aan het samenwerkingsverband LCC+, waar Hart van Homo’s onderdeel van is, onmiddellijk stop te zetten. De minister kon de subsidie aan Hart van Homo’s niet gericht stopzetten, dus is de financiële steun voor het hele samenwerkingsverband ingetrokken.

Het samenwerkingsverband bestaat uit het Landelijk Koördinatie Punt groepen kerk en homoseksualiteit (LKP) en Weerbaar in Seksualiteit (WiS). WiS is verantwoordelijk voor stichting Hart van Homo’s.

Nieuwe aanvraag

De minister nodigt het samenwerkingsverband uit opnieuw een subsidieaanvraag in te dienen zonder het deel dat verantwoordelijk is voor Hart van Homo’s. Daarna kan de subsidie aan LCC+ worden hervat.

 

(Bron: NOS, Roze Golf, foto: Rijksoverheid)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: