Bewoners Amsterdam alsnog naar rechter vanwege botenparade

Amsterdm Gay Pride 2015 foto politieheliBewoners van de binnenstad van Amsterdam stappen alsnog naar de rechter. Ze zijn ontevreden over de maatregelen die de gemeente heeft toegezegd om overlast tijdens de botenparade tegen te gaan.

Burgemeester Van der Laan deed de bewoners, verenigd in Wijkcentrum d’Oude Stadt, enkele toezeggingen om de overlast te beperken. Die gaan de bewoners niet ver genoeg en daarom wordt dinsdag de rechter gevraagd zich uit te spreken over de zaak.

Vorige maand werd al gedreigd met een rechtszaak, waarop de burgemeester het gesprek aan ging met de bewoners. Van de Laan zegde toe meer te zullen handhaven op geluidsoverlast op de dag van de botenparade en meer openbare toiletten te plaatsen om wildplassen tegen te gaan. Ook zegde hij toe de Prinsengracht tot middernacht af te sluiten.

Niet ver genoeg

De toezeggingen gaan de bewoners niet ver genoeg.  De meeste maatregelen zijn ‘handhavingsmaatregelen, die door de gemeente gedaan moeten worden’. Aan de belangrijkste klacht, het geluidsvolume, wordt niets gedaan, vinden de bewoners.

Ook is er geen garantie voor de bereikbaarheid van de woningen en de vluchtwegen, vindt d’Oude Stadt. Daarom stappen de bewoners alsnog naar de rechter, om oplossingen af te dwingen.

 

(Bron: AT5, foto: politieheli, botenparade 2015)Categorieën:Nieuws

%d bloggers liken dit: