Galeriehouders MooiMan Groningen bang na bedreigingen buren

Galerie MooiManDe galeriehouders van MooiMan in Groningen zijn bedreigd door de buren. Dat meldt Sandro Kortekaas op zijn Facebookpagina.

‘Pisnichten, ik ga bij jullie de ruiten ingooien met mijn bierflesjes… Nu!! Jullie hebben mijn hele avond verknald, stelletje gore pisnichten, Gore homo’s.. ‘

Dat is wat Sandro Kortekaas en zijn man Jan van Stralen zaterdagavond toegeschreeuwd kregen vanaf het balkon van de buurman, dat grenst aan het balkon van de galeriehouders. De buurman had vrienden op bezoek.

Politie

Eerder op de avond waren Sandro, en Jan en familieleden die op visite waren, al binnen gaan zitten vanwege de harde muziek bij de buurman.

Na de tweede melding bij de politie van geluidsoverlast en discriminatie, belden agenten aan bij de buurman die niet opendeed.

Bang

Kortekaas gaat dinsdag aangifte doen. Hij schrijft bang te zijn in zijn eigen huis.

‘Ik ben stomweg bang voor deze nacht omdat onze slaapkamer direct grenst aan het balkon van deze homofobe buurman die ons bedreigd heeft en die doodleuk zijn muziek en bedreigingen luid laat schallen alsof er niets aan de hand is.’

Proud

‘Meer dan 30 jaar ben ik trots, proud, zet ik mij samen met man in voor gelijkwaardigheid, voor onrecht. Voor sociale acceptatie van homoseksualiteit. Dat moet je als minderheidsgroep altijd doen want discriminatie is van alle tijden: zeker naar LHBT’s. Totdat ik mezelf alweer niet veilig voel vanwege discriminatie en bedreiging zelfs in mijn eigen huis en zonder enige aanleiding…’

Streep

‘Ook ik doorstreep het woord discriminatie met de allerdikste streep die ik maken kan, hoe bang ik ook nu ben. Die streep zet ik namelijk met alle trots die ik heb.’

Galerie

Sandro Kortekaas en Jan van Stralen hebben samen al jaren een galerie in Groningen waarbij de man in de kunst centraal staat. De galerie ging in 2006 open en is de enige galerie met mannenkunst in Nederland. Ook geeft de galerie kunstboeken uit.

Asielzoekers

Sandro Kortekaas zet zich daarnaast in voor homoseksuele asielzoekers. Hij zette de stichting LGBT Asylum Support op en voert momenteel actie voor een homo uit Iran, die dreigt te worden uitgezet.

 

(Bron: Roze Golf, Facebook, foto: Regenboogvlag bij Galerie MooiMan, Groningen)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: