Tweede Kamer stemt voor intrekking subsidie Hart van Homo’s

BijbelEen meerderheid in de Tweede Kamer vindt dat de subsidie aan Hart van Homo’s moet worden ingetrokken. Een motie met die strekking van Anouschka van Miltenburg (VVD), die werd gesteund door Keklik Yücel (PvdA) en Pia Dijkstra (D66) werd aangenomen.

Hart van Homo’s staat reformatorische en christelijke jongeren bij, die worstelen met hun geaardheid.

Volgens de partijen probeert de stichting jongeren,  die aankloppen voor hulp, over te halen te leven zonder seks. Ook zou de stichting lesbiennes en homoseksuelen ontmoedigen om in het huwelijk te treden met mensen van hetzelfde geslacht.

Van Miltenburg  vindt dat de stichting geen belastinggeld mag ontvangen: ‘LHBT-jongeren in orthodox-christelijke kring zijn het slachtoffer van een organisatie die zegt hen te helpen maar vervolgens onthouding en ontkenning predikt. Dat kan en mag absoluut niet.’

Rechter

Minister Jet Bussemaker zei eerder niet van plan te zijn de subsidie, 135.000 euro over een periode van drie jaar, in te trekken. Volgens haar voldoet de stichting aan de subsidievoorwaarden en maakt Hart van Homo’s grote kans gelijk te krijgen van de rechter als er beroep wordt aangetekend tegen de intrekking.

Schokkend

Hart van Homo’s noemt het standpunt van de Tweede Kamer in een reactie op de website ‘schokkend’. Volgens de stichting laat de Tweede Kamer reformatorische jongeren die worstelen met hun geaardheid ‘in de kou staan.’ Voor het werk dat Hart van Homo’s doet, is er op dit moment geen alternatief.

De stichting zegt af te wachten wat de minister gaat doen naar aanleiding van de motie.

Seks

In de Roze Golf van 12 juni legt Herman van Wijngaarden van de stichting uit dat Hart van Homo’s kiest voor vriendschap zonder seks.Hij benadrukt dat deze levensvisie niemand opgedrongen wordt.

 

(Bron: Roze Golf, Hart van Homo’s)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: