Buren homostel doen eveneens aangifte en zitten ondergedoken

Amsterdam SierpleinHet Marokkaanse gezin dat wordt beticht van homohaat heeft aangifte gedaan bij de politie. Zij voelen zich bedreigd door hun buren Daan en Willem en zitten nu zelf ook ondergedoken.
Dat zegt stadsdeelvoorzitter Achmed Baâdoud van Amsterdam Nieuw-West. ‘Daan en Willem hebben ook al aangifte gedaan. Nu is het aan deskundigen om de zaak verder te onderzoeken, en uiteindelijk aan de rechter.’

Het homostel maakte zaterdag bekend bekend dat juist zij worden bedreigd en gepest door het gezin. Zij namen na een nieuwe bedreiging zondag hun intrek in een hotel. Na de publicatie van het verhaal van het homostel, kregen de buren het te verduren.

Schaamte
‘De laatste dagen zijn we heel erg aangevallen in de media. Mijn oma is angstig weggegaan uit haar eigen huis. Ook durft ze de buurt niet meer in vanwege schaamte door wat de media heeft geplaatst’, zegt de kleindochter van het gezin tegen AT5.

Het Marokkaanse gezin is het totaal niet eens met de versie van Daan en Willem van het verhaal en zegt zelf te zijn lastiggevallen door het homostel. ‘Ze bonkten op de muren. In de avond laat aanbellen. Op het keukenraam slaan. Ze hebben mijn oma en ooms uitgescholden voor “kutmarokkaan” en “vieze Marokkaan” en gaat zo maar door. De beschuldigingen kloppen totaal niet. Maar er is zeker een burenruzie’, vertelt de kleindochter.

Honkbalknuppel
‘We hebben aangifte gedaan omdat afgelopen zondag één iemand van het stel met een honkbalknuppel naar mijn oma is gegaan. Ze is er heel erg van geschrokken. Ze is na het incident ook meteen vertrokken van haar huis. Van homohaat is totaal geen sprake, dat mag ook niet gebeuren.’

‘Geloof me: wij hebben absoluut niets tegen homo’s. Voor ons maakt het niet uit of je nu Christen, Turk, Nederlander of homoseksueel bent.’

Geluidsoverlast
Volgen de dochter van het gezin gaat het om een gewone burenruzie, die draait om geluidsoverlast. ‘Mijn moeder is slechthorend, waardoor ze nogal luid praat. Daarbij zijn de huizen uit de jaren ’70 aan het Sierplein extreem gehorig. Wij horen de buren ook praten, alleen klagen wij daar niet over. Zulke geluiden horen bij het leven in zo’n complex. Maar Daan en Wim belden de politie, bonkten op de muren als ze weer wat hoorden, of ze belden woedend aan.’

Andere woning
Volgens het gezin is het maar een keer tot een scheldpartij gekomen, ‘maar dat was zeker niet homohatend of bedreigend’. Het Marokkaanse gezin denkt dat Daan en Willem de homohaat erbij hebben verzonnen, om meer kans te maken op een andere woning. Zij zouden al eens verteld hebben dat ze erg ongelukkig zijn met hun woning en de huur van 700 euro.

Het stel zou stadsdeelvoorzitter Achmed Baâdoud en woningcorporatie Eigen Haard hebben laten weten niet geïnteresseerd te zijn in een oplossing in het conflict, maar wel een urgentieverklaring te willen om meer kans te maken op een andere woning.

 

(Bron en screenshot: AT5)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: