PvdA en VVD eisen dat minister subsidie Hart van Homo’s intrekt

Tweede Kamer vergaderzaalMinister Jet Bussemaker (Emancipatie) moet de subsidie aan Hart van Homo’s zo snel mogelijk intrekken. Dat eisen de fracties van PvdA en VVD in de Tweede Kamer.
Volgens de coalitiepartijen probeert de stichting reformatorische en christelijke homojongeren, die bij Hart van Homo’s aankloppen voor hulp, over te halen te leven zonder seks. Ook zou de stichting lesbiennes en homoseksuelen ontmoedigen om in het huwelijk te treden met mensen van hetzelfde geslacht.

Gemeenschapsgeld
De VVD vindt dat de stichting geen belastinggeld mag ontvangen. Kamerlid Anouchka van Miltenburg: ‘LHBT-jongeren in orthodox-christelijke kring zijn het slachtoffer van een organisatie die zegt hen te helpen maar vervolgens onthouding en ontkenning predikt. Dat kan en mag absoluut niet. De subsidie voor Hart voor Homo’s moet worden ingetrokken.’

Dat vindt ook PvdA-Kamerlid Keklik Yücel: ‘Wat ze doen mag, maar wat mij betreft niet met gemeenschapsgeld.’

Yücel vindt het goed dat de acceptatie van homoseksualiteit in conservatief-religieuze kringen wordt bevorderd, maar dat doet Hart van Homo’s volgens haar niet. ‘De boodschap ‘je mag het wel zijn maar eigenlijk mag je het niet doen’ bevordert de acceptatie niet’, aldus het Kamerlid.

Acceptatie
Minister Bussemaker is niet van plan de subsidie in te trekken. In gesprek met de organisatie benadrukte Hart van Homo’s dat zij jongeren willen helpen met de acceptatie van zichzelf, aldus de minister.

Ze zouden geen celibaat prediken, noch zouden ze homo’s en lesbiennes afraden om te trouwen met iemand van hetzelfde geslacht. Zou de organisatie dat wel doen, dan trekt de minister de subsidie wel in.

Partijen in de Tweede Kamer wijzen erop dat de organisatie pas zeer recent dit standpunt heeft ingenomen.

De VVD wil woensdag een debat met de minister waarin zij moet toezeggen dat zij de subsidie zal stoppen. Doet zij dat niet, dan dienen de liberalen donderdag een motie die op de steun van de PvdA kan rekenen.

 

(bron: NU.nl)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: