Christelijke homo-organisatie Hart van Homo’s behoudt subsidie

Bijbel Hart van Homo'sDe subsidie voor de christelijke homo-organisatie Hart van Homo’s wordt niet stopgezet. Volgens minister Bussemaker is gebleken dat de organisatie niet aanstuurt op een leven van seksuele onthouding, zoals ze aanvankelijk vreesde.

Begin vorige maand uitten verschillende politieke partijen kritiek op Hart van Homo’s. De organisatie zou, onder meer via lesmateriaal op scholen, er bij orthodox-christelijke homo’s op aandringen om celibatair te leven. Bussemaker zei daarop dat ze de subsidie van 45.000 euro per jaar overwoog in te trekken.

De PvdA-minister heeft onlangs gesproken met de organisatie en daaruit bleek volgens haar dat de zaak genuanceerder ligt. ‘Ze hebben mij helder gemaakt dat zij anderen die norm niet willen opleggen’, zegt ze in het Nederlands Dagblad.

Bussemaker vindt het cruciaal dat het thema homoseksualiteit in orthodox-christelijke kringen bespreekbaar wordt gemaakt. ‘Hart van Homo’s heeft daarin misschien wel eerder succes dan ik of D66.’

In de Roze Golf van 12 juni legt Herman van Wijngaarden van Hart van Homo’s uit wat de stichting doet en hoe hij denkt over het geloof en over seks.

 

(Bron: NOS, foto: Hart van Homo’s)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , , ,

%d bloggers liken dit: