‘In Amsterdam Nieuw-West wordt nog een homostel bedreigd’

Daan en WillemHet homostel Daan en Willem is niet het enige stel in Amsterdam Nieuw-West dat het slachtoffer is van homohaat. Stadsdeel Achmed Baâdoud laat weten dat er nog een stel is dat geïntimideerd wordt door jongeren uit de buurt.

Het gaat om een getrouwd stel; Baâdoud spreekt van een ernstig geval.

De stadsdeelvoorzitter heeft inmiddels contact opgenomen met Daan en Willem, zij hebben hun woning aan het Sierplein inmiddels verruild voor een hotel elders in de stad. ‘Ik voel me echt klote over de situatie’, aldus Baâdoud.

Burenoverlast

‘Naar wat ik heb begrepen is deze zaak begonnen als burenoverlast, naast Daan en Willem woont een Marokkaans gezin, een moeder met twee zoons, een tweeling in de leeftijd van 26. Er zijn meldingen bekend van overlast, een burenruzie over scooters in de tuin, een tv die te hard stond en geschreeuw ‘s nachts. Daarna zijn de bedreigingen begonnen. De politie heeft zijn werk gedaan en de meldingen serieus genomen.’

Geen homohaat

Daan en Willem willen weg uit Nieuw-West. Stadsdeelvoorzitter Baâdoud is daar niet blij mee, zegt hij tegen AT5, maar ‘als zij hier niet meer rustig kunnen wonen, wil ik wel voor hun bij de instanties aan de bel trekken’, zegt Baâdoud.

Hij heeft ook de buren gesproken. ‘Zelf ontkennen ze homohaat, denken dat er sprake is van haat tegen Marokkanen’.

Ook de politie van Amsterdam ziet de doodsbedreigingen aan het adres van Daan en Willem niet als homohaat, maar zijn de bedreigingen het gevolg van een uit de hand gelopen burenruzie over geluidsoverlast.

Volgens politiewoordvoerster Ellie Lust is niet aangetoond dat homohaat het motief was voor de ruzie, meldt RTL Nieuws.

 

Een gesprek met Daan en Willem van AT5 is hier te zien.

 

(Bron AT5, foto: screenshot AT5)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: