Amsterdams homostel opnieuw bedreigd en woont tijdelijk elders

logo i amsterdamHet homostel in Amsterdam dat bedreigd wordt, is ondergedoken. Dat laat Daan weten op zijn Facebookpagina. Afgelopen nacht hebben de twee in een hotel geslapen, de komende dagen verblijven ze op een adres ergens in het land.

Daan zegt gisteren opnieuw te zijn bedreigd, dit keer door een vriend van de buurjongen. Hij heeft dit keer wel aangifte gedaan. Eerder werd hem afgeraden aangifte te doen.

Het stel wordt sinds mei bedreigd en getreiterd. Zaterdag zette Daan zijn ervaringen met de buren en de autoriteiten op Facebook. Volgens hem doet de politie niets aan de situatie. ‘Misschien zijn ze ook bang? Of nemen ze twee mannen die bij elkaar wonen niet serieus?’

Verhuizen

Stadsdeel Nieuw-West laat weten de zaak hoog op te nemen. Stadsdeelvoorzitter Achmed Baadoud: ‘Ik pak dit direct op. Jammer dat het stel mij niet heeft weten te vinden. Zij gaan wat mij betreft niet verhuizen, maar de treiteraars moeten weg. Wij tolereren en accepteren dit gedrag niet’, zo citeert Amsterdamse nieuwszender AT5 de stadsdeelvoorzitter.

Kamervragen

De politieke partij VNL heeft Kamervragen gesteld. ‘Bent u, in navolging van onze fractie, van mening dat niet de slachtoffers maar de daders hun wijk/stad dienen te verlaten? Zo ja, op welke wijze wordt dit bedreigde stel geholpen?’, is een van de vragen.

Ook D66 in de gemeenteraad en de bestuurscommissie Nieuw-West heeft aangekondigd bij de verantwoordelijke bestuurders om opheldering te gaan vragen. ‘Schande! Reden om vragen over te stellen’, aldus Jeroen Mirck van D66 Nieuw-West tegen AT5.

Aangifte

Een woordvoerder van de politie zegt tegen AT5 dat een aangifte is gedaan van bedreiging en een melding van een burenruzie. Bij de laatste melding heeft de politie ‘bemiddelend opgetreden’ en zijn de buren met elkaar in gesprek geweest. ‘De zaak heeft ruimschoots onze aandacht’, aldus de woordvoerder.

 

(Bron: Roze Golf, AT5)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , ,

%d bloggers liken dit: