Strenge veiligheidsmaatregelen Parijs tijdens ‘Marche des Fiertés’

Parijs Gay Pride.pngIn Parijs hebben duizenden mensen mee gelopen in de ‘Marche des Fiertés’, de Gay Pride. De mars door de binnenstad was omgeven met strenge veiligheidsmaatregelen.

De mars stond in het teken van de aanslag drie weken geleden op een homobar in Orlando, waarbij 49 mensen om het leven kwamen.

‘Drie weken na de aanslag in Orlando is hier wandelen een daad van verzet. We moeten niet toegeven aan angst. Meer dan ooit is het nodig om zichtbaar te zijn om onze trots te bevestigen in de straten’, zegt Amandine Miguel, woordvoerder van Inter-LGBT, de organisator van de mars vóór vertrek in de krant Libération.

Verplaatst
Onder dreiging van een aanslag waren bijna duizend politieagenten en gendarmes op de been. De route was ingekort van 4,6 tot 2 kilometer. Ook was de mars een week verschoven, van het laatste weekeinde van juni naar 2 juli in verband met de politie-inzet rond het EK voetbal.

Verschillende politici liepen mee, zoals de minister van Cultuur, de burgemeester van Parijs en presidentskandidaat Jean-Luc Mélenchon.


(Bron: Libération, foto: Twitter)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: