Kamervragen over homostel in Amsterdam dat bedreigd wordt

Joram van Klaveren en Louis BontesDe Tweede Kamerleden Van Klaveren en Bontes van VNL hebben vragen gesteld over het homostel in Amsterdam dat stelt door buren bedreigd en getreiterd te worden.

De Kamerleden willen van de minister van Veiligheid en Justitie en de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap weten of ze de ‘afschuw’ delen ‘over het feit dat een homostel vanwege de geaardheid met de dood wordt bedreigd, stenen tegen het raam gegooid krijgt en niet meer veilig over straat kan.’

Ook willen ze weten hoe de minister van Veiligheid en Justitie denkt ‘over het gegeven dat de politie het betreffende stel heeft afgeraden om aangifte te doen omdat zij anders te maken krijgt met buurtterreur door hangjeugd.’

Verder is de fractie van mening dat daders en niet de slachtoffers de wijk dienen te verlaten en vraagt op welke wijze het bedreigde stel wordt geholpen.

 

(Bron en foto: VNL)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: