Zwolse binnenstad hangt 6 augustus vol met regenboogvlaggen

Foto COC Zwolle (1)Het is de bedoeling dat de binnenstad van Zwolle zaterdag 6 augustus vol hangt met regenboogvlaggen met daarin het wapen van de stad. De actie is een initiatief van de mensen achter The Love Boat, de Zwolse boot die 6 augustus meevaart in Amsterdam.

Winkeliers wordt gevraagd zo’n speciale regenboogvlag aan te schaffen en uit te steken op zaterdag 6 augustus. Iedereen die dat wil kan een vlag bestellen bij The Love Boat. De regenboogvlag wappert die dag ook aan de Peperbus.

De Zwolse regenboogvlag kost € 50,–, maar de prijs gaat omlaag als er genoeg vlaggen besteld worden.

Het huis-aan-huisblad De Swollenaer drukt in de week voorafgaand aan de botenparade de vlag af, zodat mensen die dat willen de pagina voor het raam kunnen hangen.

In Zwolle wordt zaterdag 6 augustus ook het regenboogpad in gebruik genomen. Waar het pad komt, is nog niet bekend.

 Vakantie

Wethouder Nelleke Vedelaar (Emancipatie) vaart niet mee, zij is met vakantie. Haar plaats op de boot wordt ingenomen door wethouder Jan Brink van Onderwijs en Cultuur.

Hoe de boot wordt aangekleed blijft nog geheim. Wel is er live-muziek aan boord van de Zwolse coverband At Your Service.

Dit jaar kunnen 150 mensen mee. Wie mee wil varen kan een plaatsbewijs kopen voor 135 euro; er zijn er nog dertig plaatsen over. De dress-code is een blauwe broek. Wie meevaart krijgt een (wit) T-shirt.

 

(Bron: Roze Golf, foto: Love Boat 2015)

Een gesprek met Robin Brink van The Love Boat is zondag te horen in de Roze Golf.

 Categorieën:Nieuws

Tags: ,

%d bloggers liken dit: