Defensie in de Verenigde Staten heft verbod op transgenders op

Defensie USA.pngHet verbod op transgenders in het Amerikaanse leger is met onmiddellijke ingang opgeheven. Dat heeft minister van defensie Ash Carter donderdag bekend gemaakt.

Transgender soldaten kunnen niet meer worden ontslagen op basis van hun seksuele identiteit. Binnen een jaar moet het voor transgenders mogelijk worden om in dienst te treden.

Naar schatting telt het leger in de Verenigde Staten tussen de 1300 en 6600 transgenders.

Gids

Volgens Carter is deze maatregel de enige juiste. ‘We hebben het over talentvolle Amerikanen, die het land eervol dienen en die de mogelijkheid willen om het land te dienen. We kunnen ons geen belemmeringen veroorloven die niets met de kwaliteiten van iemand te maken hebben.’

Voor 1 oktober komt defensie met een gids voor bevelhebbers en militaire artsen, waarin staat hoe ze met transgenders moeten omgaan. Transgenders kunnen vanaf die datum ook hun geslacht in het personeelsbestand laten aanpassen.

Don’t ask

Eerder dit jaar maakte het Pentagon het mogelijk dat vrouwen kunnen vechten aan het front, als ze de fysieke capaciteiten hebben. Vijf jaar geleden werd het ‘Don’t ask, don’t tell’-beleid afgeschaft.

 

(Bron: USA Today, de Volkskrant, foto: screenshot USA Today)

 Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: