Oude buren van lesbische vrouw in Almere worden niet vervolgd

Almere verhuizingDe buurtbewoners van een lesbische vrouw in Almere, die ruim een jaar lang werd gediscrimineerd, getreiterd en gepest, worden niet vervolgd.

De vrouw had een zogenoemde artikel 12 procedure aangespannen om vervolging af te dwingen, maar het Gerechtshof Hof in Leeuwarden heeft de vordering afgewezen.

Dat heeft de advocaat van de vrouw bekend gemaakt.

Weliswaar is het Gerechtshof het met de vrouw eens dat ze gepest en gediscrimineerd is, maar het Hof oordeelt dat het onduidelijk is in welke periode de gebeurtenissen hebben plaatsgevonden.

Te lang geleden

Tevens meent het Hof dat op het moment van de pesterijen en discriminatie de buurtbewoners minderjarig waren en dat het te lang geleden is om tot strafvervolging over te gaan.

De advocaat van de vrouw noemt het ‘opvallend’ dat het Hof niet vermeldt dat het niet aan de vrouw ligt dat het allemaal zo lang heeft geduurd. Volgens de advocaat heeft de politie de aangifte van de vrouw jaren ‘op de plank’ laten liggen. Ook is er geen actie ondernomen door politiek, burgemeester en politie toen de vrouw aan de bel trok en dat de pesterijen en discriminatie haar noodzaakten om te verhuizen.

Onverteerbaar

De burgemeester is door Bureau Gelijke Behandeling op de hoogte gebracht, maar heeft voor de vrouw niets gedaan, aldus de advocaat.

De vrouw vindt het ‘onverteerbaar’ dat ondanks de vaststelling van het Hof dat er sprake is van pesterijen en discriminatie er geen vervolging wordt ingesteld.

Zij is van mening dat de burgemeester en de politie haar veiligheid en die van haar zoon niet hebben geborgd waardoor er voor haar niets anders op zat dan te verhuizen.

Aansprakelijk

De vrouw en haar zoon hebben als gevolg van het gedrag van haar vorige buurtbewoners nog steeds last van gevoelens van onveiligheid.

Omdat het lokaal gezag niet ingreep, gaat de vrouw de burgemeester en de politie aansprakelijk  stellen voor de geleden materiële en immateriële schade.

Het verhaal van de vrouw was te horen in de Roze Golf van 6 oktober 2013.

 

(Bron: Alpha Advocaten, screenshot uitzending Frans Bromet, verhuizing van de vrouw in Almere)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , ,

%d bloggers liken dit: