Solidariteitsbijeenkomst voor homogemeenschap in Istanbul

Istanbul PrideIn Amsterdam wordt zondag een solidariteitsbijeenkomst voor Istanbul Pride gehouden. De gay pride die komende zondag in Istanbul gehouden zou worden, werd door de autoriteiten verboden.

De bijeenkomst  in Amsterdam is een initiatief van enkele Turks-Nederlandse LHBT-activisten en wordt gesteund door COC Nederland.

Met de bijeenkomst, die vanaf 17:00 uur wordt gehouden bij het homomonument bij de Westerkerk willen de initiatiefnemers laten zien ‘dat LHBT’s in Turkije er niet alleen voorstaan’.

De organisatie van Istanbul Pride is van plan de pride toch te laten doorgaan, ondanks het verbod. Wethouder Simone Kukenheim is van plan naar Istanbul af te reizen om de deelnemers te steunen, meldt Het Parool.  ‘Bovendien draagt onze aanwezigheid bij aan de veiligheid. Hoe meer buitenlandse gasten, hoe meer aandacht.’

Vorig jaar trad de politie hard op tegen de deelnemer. Toen werd Istanbul Pride voor het eerst in 13 jaar verboden. De politie gebruikte onder meer waterkanonnen, rubberen kogels en traangas tegen de deelnemers. Ook afgelopen zondag werd een bijeenkomst uiteen gejaagd.
(Bron: COC, Het Parool)

 

 Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: