Broadway sterren steunen slachtoffers aanslag Orlando met lied

Broadway for Orlando  hoesDe sterren van Broadway hebben onder de noemer ‘Broadway for Orlando’ een nieuwe versie opgenomen van ‘What the world needs now is love’ voor de slachtoffers van de aanslag in Orlando, vorige week zondag.

Het nummer is sinds vandaag te bestellen en de opbrengst gaat naar het LGBT Community Center of Central Florida, dat nabestaanden van de aanslag bijstaat.

In totaal 64 artiesten en acteurs verleenden hun medewerking, onder wie Carole King Gloria Estefan en Whoopi Goldberg (foto).

Broadway for Orlando Whoopy GoldbergHet lied werd 15 juni opgenomen in de Avatar Studios in New York op initiatief van SiriusXM Radio presentator Seth Rudetsky en zijn echtgenoot producer James Wesley en is sinds vandaag te downloaden.

‘De Broadway-gemeenschap was vreselijk geschokt en aangeslagen door de afschuwlijke gebeurtenis in Orlando’, zei Rudetsky, ‘Iedereen wilde zo snel mogelijk iets doen dat echt het verschil maakt.’

‘What the world needs now is love’ van Burt Bacharach en Hall David werd in 1965 een hit in de versie van Jackie DeShannon. Het werd later opnieuw opgenomen door meer dan honderd zangers en zangeressen.

Eén van de bekendste versies is van radio- diskjockey  Tom Clay uit 1971, met citaten uit toespraken van onder meer Robert en John Kennedy.

 

(Bron: People Now, foto: screenshot video)Categorieën:En verder

Tags: ,

%d bloggers liken dit: