Gelovigen houden wake bij begrafenis van Orlando-slachtoffer

EngelenIn Orlando hebben mensen verkleed als engelen volgelingen van de Westboro Baptitist Church aan het gezicht onttrokken van de begrafenisstoet van een van de slachtoffers van de aanslag op homoclub Pulse, vorige week zondag.

Een handvol leden van de Westboro Baptist Church kwam naar de begrafenis van Christopher Leinonen, de 32-jarige homo-activist, de wilde gaan trouwen met zijn vriend Juan Ramon Guerrero. Ook hij kwam om het leven bij de aanslag.

De leden van de kerk hielden een stille protestwake van ongeveer een uur. Ze droegen borden met anti-homoteksten met zich mee.

Op het Twitter-account van het kerkgemeenschap verscheen de boodschap: ‘God haat flikkers. God heeft de schutter gezonden. God haat de schutter. Omar Mateen en de geslachte flikkers zijn in de hel. Heb berouw!’.

Leden van de Westboro Baptist Church laten vaker van zich horen, zoals bij de uitvaart van Beau Biden,de zoon van de Amerikaanse vice-president Joe Biden.

Rouwstoet

Bij de begrafenis van de 35-jarige Jean Carlos Mendez Perez in Kissimmee, zo’n 30 kilometer ten zuiden van Orlando, raakten twee agenten lichtgewond. Zij werden van hun motorfietsen gereden door een ongeduldige automobilist die door de rouwstoet probeerde te rijden.

De vriend van Jean Carlos, Luis Daniel Wilson-Leon, vond ook de dood bij de aanslag.

 

(Bron: BBC, Twitter)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: