Slachtoffers herdacht op bijeenkomsten in Enschede en Zwolle

Orlando Enschede 1806 2016 (10)In Enschede was zaterdagavond een bijeenkomst om de slachtoffers van de aanslag op de homobar in Orlando te herdenken. Daar schoot afgelopen zondag een man 49 mensen dood.

Er werd een minuut stilte in acht genomen.

De herdenkingsbijeenkomst op de Oude Markt werd bijgewoond door een kleine honderd mensen. Wethouder Patrick Welman was er namens het college van burgemeester en wethouders en noemde in een korte toespraak de aanslag ‘een aanslag op de liefde’.

Bestuurslid Edwin Beskers van COC Twente-Achterhoek riep op om vooral je zelf te zijn en te blijven en zichtbaar te blijven.

Zwolle

In Zwolle was een stille tocht, die begon in de Kamperstraat bij Club Liquid. Daar sprak acteur Boudewijn Koops.  Zo’n 120 mensen liepen vervolgens naar het gemeentehuis, waar bloemen werden gelegd en kaarsjes werden gebrand.

Daar werden de aanwezigen toegesproken  door COC Zwolle voorzitter Ilja de Jong en burgemeester Henk Jan Meijer. Bij het Adamsbeeld voor het gemeentehuis werden bloemen neergelegd.

Enschede:

 

Zwolle:

 

(Bron: Roze Golf, foto’s Enschede: Wim Eeftink, Roze Golf, foto’s Zwolle: COC Zwolle RTV Oost Sander Jongsma)Categorieën:Nieuws, Overijssel

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: