‘Orlando’ centraal op meeting Arabische vereniging Amsterdam

Bijeenkomst Arabische vriendschapskring Orlando 02.pngDe aanslag op nachtclub Pulse in Orlando, waarbij afgelopen zondag 49 mensen om het leven kwamen, stond donderdagavond centraal op een bijeenkomst van de Amsterdamse Arabische vriendschapsvereniging Assadaaka.

Een klein gezelschap kwam bijeen om te herdenken, maar vooral om de dialoog met elkaar aan te gaan. ‘Door deze bijeenkomst moeten we verhelderen en mensen bewuster maken’, zegt initiatiefnemer Ahmed El Mesri.

Ook Tweede Kamerlid Ahmed Marcouch (PvdA) was aanwezig: ‘Je ziet met name binnen bepaalde gemeenschappen het moeilijk is om te praten over het feit dat je homo bent. Dat leidt tot dubbele levens en ze maken zichzelf op die manier kapot.’

Voor Suat Boumedien (foto), initiatiefneemster van de Marokkaanse boot tijdens de Gay Pride, gaat het in deze discussie vooral om verbroedering: ‘Wij zijn mensen zoals ieder ander. We vragen ook de hetero en Marokkaanse gemeenschap: kom aan onze zij. We zijn familie van elkaar. Kom hier ook staan. Het gaat ook om jouw vrijheid.’

 

(Bron en screenshot: AT5)

 

 Categorieën:Nieuws

Tags: ,

%d bloggers liken dit: