Burgemeester Amsterdam nodigt LHBT-ers uit voor gesprek

burgemeester Eberhard van der Laan fotograaf Mirande PhernambucqBurgemeester Van der Laan van Amsterdam gaat met vertegenwoordigers van de LHBT-gemeenschap om tafel om te praten over de aanslag in Orlando.

Bij het gesprek dat op vrijdag 24 juni plaatsvindt, zijn ook de politiechef en de hoofdofficier van Justitie aanwezig.

Van der Laan ging na eerdere aanslagen om tafel met onder meer de joodse gemeenschap en vertegenwoordigers van de media.

‘Bij de aanslag in Orlando is de LHBTI-gemeenschap zwaar getroffen. Ik kan mij voorstellen dat dit bij u tot zorgen en vragen heeft geleid.’

Substantieel

De burgemeester wijst er in de brief op dat het dreigingsniveau in Nederland substantieel is en dat een aanslag ook in Amsterdam kan plaatsvinden.

‘Amsterdam heeft daarom de afgelopen jaren allerlei maatregelen getroffen, zichtbaar en onzichtbaar. Het doel van deze maatregelen is om onze open en vrije samenleving te beschermen. Dit doen wij door het tegengaan van radicalisering en door ons continu voor te bereiden op een terreurdreiging of aanslag zodat wij indien nodig adequaat kunnen optreden’, schrijft de burgemeester.

Europride

Van der Laan zegt dat er geen concrete informatie bekend is van een concrete dreiging op LHBTI-activiteiten of andere activiteiten in de stad.

‘De driehoek roept Amsterdammers al langer op niet toe te staan dat aanslagen in het buitenland ons leven veranderen en dus gewoon naar een café te gaan, of naar een concert of naar de Europride later dit jaar.’

 

(Bron: AT5, foto burgemeester Eberhard van der Laan fotograaf Mirande Phernambucq)Categorieën:Nieuws

%d bloggers liken dit: