Obama in Orlando: verdriet van betrokkenen is onbeschrijfelijk

Obama in OrlandoPresident Obama heeft na een ontmoeting met de betrokkenen bij het bloedbad in de homoclub Pulse in Orlando zware kritiek geuit op de Amerikaanse wapenwetgeving.

‘Onze politici hebben samengespannen om het makkelijk te maken voor terroristen en geesteszieke mensen zware wapens aan te schaffen’, zei Obama.

De pogingen van de president om de verkoop van volautomatische wapens aan banden te leggen, zijn meermalen afgeketst op de onwil van de Republikeinen en een deel van de Democraten in het Congres om strengere wapenwetten in te voeren.

‘Als we niets doen, zullen er meer van dergelijke bloedbaden plaatsvinden, omdat we er zelf de ruimte voor scheppen’, verklaarde Obama in Orlando.

Ook wees hij erop dat hoewel de motieven voor recente schietpartijen in de VS uiteenliepen, de moordwapens altijd dezelfde zijn.

Ontmoeting

De president sprak enkele uren met nabestaanden en overlevenden van de schietpartij waarbij 49 doden en 53 gewonden vielen. Ook ontmoette Obama de politiemensen die bij het drama in de homoclub betrokken waren.

Het verdriet van de betrokkenen is onbeschrijfelijk, zei de president na afloop.

Er liggen nog 23 mensen in het ziekenhuis, van wie zes in kritieke toestand. De schutter was een Amerikaanse moslim met Afghaanse ouders, die mogelijk was geradicaliseerd, maar waarschijnlijk ook zelf actief was in de homowereld.

 

(Bron en screenshot: NOS)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: