Zaterdag stille tocht in Zwolle voor de slachtoffers in Orlando

Register Liquid.pngEr wordt zaterdag een stille tocht in Zwolle gehouden ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aanslag op een homoclub in Orlando. Vanavond opent Club Liquid aan de Kamperstraat in Zwolle een condoleanceregister. 

De stille tocht wordt zaterdagavond gehouden begint om 18:45 uur bij Club Liquid in de Kamperstraat. De tocht eindigt bij Stadscafé Blij op de Melkmarkt. Speciaal voor de gelegenheid wordt het gebouw van Blij in regenboogkleuren uitgelicht.

‘Wij willen via de stille tocht de slachtoffers herdenken een mogelijkheid bieden om samen te komen’, zegt Niek lá Mon van Club Liquid.
Condoleanceregister

Om mensen al eerder gelegenheid te geven over de gebeurtenissen in Orlando te praten en om het condoleanceregister te tekenen, opent Liquid vanavond speciaal de deuren.

‘Mensen hebben het erover, niet alleen op social media maar ook op straat,’ vertelt Niek, ‘Het had ook hier kunnen gebeuren.’

Homo en hetero
Lá Mon nodigt iedereen, homo en hetero, uit om vanavond naar Liquid te komen en aanstaande zaterdag in de tocht mee te lopen. ‘Dit is een aanslag op de vrijheid. We verwachten dat dit veel mensen bezighoudt.’

 

(Bron en foto: RTV Oost)

Register Liquid.pngCategorieën:Agenda, Nieuws, Overijssel

Tags: ,

%d bloggers liken dit: