Prins William in Brits homoblad Attitude: wees trots op jezelf

attitudePrins William staat op de cover van het Britse homoblad Attitude. In het blad staat een interview met de prins. William is de tweede in lijn voor de troonsopvolging in het Verenigde Koninkrijk. 

Attitude regelde vorige maand een ontmoeting tussen de prins en negen homo’s, biseksuelen en transgenders. Het gesprek vond plaats op Kensington Palace.

De gasten vertelden over hun ervaringen en over hoe ze gepest werden. Ze spraken over negatieve zelfbeelden, zelfmoordpogingen, eetstoornissen, depressie en drugsverslaving, die zelfs heeft geleid tot de (onbedoelde) dood van een bekende, allemaal gevolgen van het gepest worden.

Trots

‘Niemand zou gepest mogen worden omwille van seksualiteit of welke andere reden ook, en niemand zou genoegen moeten nemen met de haat die deze jonge mensen hebben moeten verdragen in hun leven,’ zegt prins William in interview. Hij zegt geëmotioneerd te zijn geweest door de ontmoeting.

‘Je moet trots zijn op de persoon die je bent en je hebt niets om je voor te schamen,’ zegt de prins

Moedattitude 02

‘De jonge homo’s, lesbiennes en transgenders die ik door Attitude heb ontmoet hebben de grote moed om zich te uiten en hoop te geven aan mensen die nu vreselijk gepest worden. Hun gevoel van kracht en optimisme zou ons allemaal moeten aanmoedigen op te staan tegen pesten waar we het tegenkomen.’

Het nummer van Attitude met het gesprek met de prins verschijnt 22 juni.

 

(Bron: RTL Nieuws, Royalty. Foto: cover Attitude, screenshot video Attitude)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: