Stille tocht in Rotterdam voor slachtoffers gay-club Orlando

Rotterdam egenboogvlag stadhuis halfstokIn Rotterdam wordt dinsdag een stille tocht gehouden voor de slachtoffers van de schietpartij in de Amerikaanse homobar in Orlando. Daar kwamen dit weekend 49 mensen om het leven toen een man het vuur opende.

Leden van de Rotterdamse LGTB-gemeenschap reageren vol afschuw op het bloedbad. Ze zijn van plan dinsdag in een stille tocht naar het regenboogzebrapad in het centrum te trekken. Daar worden bloemen neergelegd.

De start van de stiklle tocht is in homoclub Ferry aan de Westblaak. De deelnemers lopen vervolgens om 20:00 uur naar de kleurrijke oversteekplaats. Die symboliseert het feit dat iedereen welkom is in Rotterdam.

Vermoord
Belangengroepen voor LGTB’ers reageerden na de aanslag al vol ongeloof. ‘Al die mensen die hun dierbaren voor altijd moeten missen. Vermoord, en waarschijnlijk alleen omdat ze LHBT zijn’, aldus voorzitter Tanja Ineke van COC Nederland.

Eerder betuigde burgemeester Ahmed Aboutaleb namens alle Rotterdammers zijn medeleven aan de slachtoffers en nabestaanden van de terreuraanslag. Hij deed dat in een brief aan de burgemeester van het Amerikaanse Orlando. Op het stadhuis wapperde de regenboogvlag halfstok (foto).

In Amsterdam is maandagavond een bijeenkomst bij het Homomonument.

 

(Bron en foto: RTV Rijnmond)Categorieën:Nieuws

%d bloggers liken dit: