Politie: twintig doden bij schietpartij gayclub Orlando (update)

OrlandoIn een populaire homo-club in Orlando, in de Amerikaanse staat Florida, zijn doden gevallen bij een schietpartij. De politie spreekt van ongeveer twintig doden, maar kan nog geen exact aantal noemen. Er zijn 42 gewonden naar verschillende ziekenhuizen in de stad gebracht.

De schutter is doodgeschoten in een vuurgevecht met de politie. Hij had een geweer en een pistool bij zich en had mogelijk explosieven op zijn lijf. De politie onderzoekt dat nu.

Eerder waren er berichten over twintig gewonden.

Gegijzeld

De schutter heeft een tijdje een aantal mensen gegijzeld gehouden in het gebouw. Eerder twitterden bezoekers vanuit ruimtes waar ze zich schuilhielden, zoals toiletten en kleedkamers, dat de schutter mensen gegijzeld hield.

Over de motieven van de schutter is nog niets duidelijk, de politie sluit niets uit. De politie behandelt de zaak als een terreurdaad. De FBI leidt het onderzoek.

De club, Pulse, is een gaybar in het toeristische uitgaanscentrum van de stad. De nachtclub riep na de eerste schoten mensen via Facebook op snel naar buiten te gaan.

Ooggetuigen vertelden aan de krant de Orlando Sentinel dat zij ongeveer veertig schoten hoorden.

Speurhonden

De schietpartij was rond 02.00 lokale tijd. Er zouden ongeveer honderd bezoekers binnen zijn geweest. De politie roept mensen die tijdens de schietpartij in de nachtclub waren op om zich te melden. ‘Alle informatie kan bijdragen aan het onderzoek’, twittert de politie.

De omgeving werd afgezet door zwaarbewapende politiemensen en de lokale explosieven opruimingsdienst werd opgeroepen. Bij een van de ziekenhuizen in de buurt zijn speurhonden van de politie ingezet. De aanleiding daarvoor is nog niet bekend.

 

(Bron en beeld: NOS)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: