Dodental na schietpartij in gaybar Orlando is opgelopen tot 50

Orlando 2Een 29-jarige Amerikaan heeft in een gaybar in Orlando, in Florida, vijftig mensen doodgeschoten. De politie kan nog geen exact aantal noemen. Er zijn 53 gewonden naar ziekenhuizen in de stad gebracht.

De schutter is doodgeschoten in een vuurgevecht met de politie. Hij had een machinegeweer en een pistool bij zich en had mogelijk explosieven op zijn lijf.

Motieven

De binnenlandse veiligheidsdienst meldt dat de schutter een Amerikaan is met Afghaanse ouders, de 29-jarige moslim Omar Mateen uit Port St. Lucie. Hij had een wapentraining gehad.

Over de motieven van de schutter is nog niets duidelijk; de politie sluit niets uit.

De man heeft een tijdje een aantal mensen gegijzeld gehouden in het gebouw. Dertig mensen werden door de politie ontzet.

Knallen

‘Ik hoorde knallen, maar dacht dat het bij de muziek hoorde. Toen ze door bleven gaan, snapte ik pas wat er aan de hand was’, zegt Christopher Hansen tegen de Amerikaanse omroep WISN. Hij was aan het dansen in de club, toen iemand daar het vuur opende.

Hansen dook meteen naar de grond toen hij doorhad dat er iets mis was. Kruipend ging hij naar de uitgang.

‘Ik zag overal bloed’, vertelt Hansen. ‘Een man had een grote wond op zijn rug. De kogel zat er nog in. Ik heb een bandana van mijn hoofd gehaald en in de wond gestopt om het bloeden tegen te gaan.’

Sluitingstijd

De club, Pulse, is een gaybar in het toeristische uitgaanscentrum van de stad. De nachtclub riep na de eerste schoten mensen via Facebook op snel naar buiten te gaan.

De schietpartij was rond 02.00 lokale tijd, tegen sluitingstijd. Er zouden ongeveer 320 bezoekers binnen zijn geweest.  De omgeving werd afgezet door zwaarbewapende politiemensen.

 

(Bron: NOS)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: