Bewapende man opgepakt die op weg was naar Gay Pride LA

aanhouding Santa MonicaDe politie in Santa Monica in Californië heeft een zwaarbewapende man opgepakt die naar eigen zeggen op weg was naar de parade van de Gay Pride in Los Angeles. Dat heeft de burgemeester van Los Angeles, Eric Garcetti, bekendgemaakt.

De parade wordt vandaag gehouden in West Hollywood, een stadsdeel van Los Angeles. Er zijn tienduizenden mensen op de been.

De politie hield de man aan na een tip van buurtbewoners, die vonden dat hij zich verdacht gedroeg. In zijn auto lagen vuurwapens en materiaal om explosieven mee te maken. Het is onduidelijk of hij een aanslag wilde plegen op de parade. Zelf zegt hij dat hij daar een vriend wilde ontmoeten. Naar die man is de politie nog op zoek.

Zijn arrestatie komt op de dag van de bloedigste schietpartij uit de geschiedenis van de VS. In een gaybar in Orlando in Florida schoot een man vannacht tijdens een drie uur durende gijzeling 50 mensen dood en verwondde er 53, alvorens hij zelf door een speciale politie-eenheid werd doodgeschoten.

Burgemeester Garcetti zegt dat de parade in Los Angeles doorgaat ter nagedachtenis aan de slachtoffers in Orlando.

 

(Bron: NOS, foto Facebook KTLA 5 News)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: