Sarah van 17 heeft instelling verlaten die haar moest ‘genezen’

Save Sarah 02De actie ‘Save Sarah’ is tijdelijk stopgezet. Sarah is weg uit de instelling waar ze door haar ouders naar toe was gestuurd, omdat ze lesbisch is. De 17-jarige Amerikaanse volgde daar een interne opleiding zonder dat ze contact met de buitenwereld mocht hebben.

Haar oom, de acteur Jeremy Jordan en een aantal familieleden wilden een rechtszaak aanspannen om haar uit de instelling te krijgen. Daarvoor hadden ze de actie ‘Save Sarah’ opgezet om 100 duizend dollar in te zamelen om de rechtsgang te bekostigen. De actie leverde in een paar dagen al bijna 65 duizend dollar op. De familie laat weten dat ze zich aan het beraden zijn of er nog een rechtszaak tegen de ouders moet komen.

Al het geld dat niet besteed wordt aan rechtszaken, komt in een fonds waar een vervolgstudie voor Sarah uit bekostigd gaat worden.

De familie is alle donateurs dankbaar en denkt dat de actie en de publiciteit er voor gezorgd hebben dat Sarah de instelling kon verlaten. Niet duidelijk is waar Sarah nu verblijft.

 

(Bron: Roze Golf, Jeremy Jordan)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: