Minister zet vraagtekens bij subsidie voor Hart van Homo’s

Bussemaker foto RijskoverheidMinister Bussemaker zet vraagtekens bij de subsidie voor een stichting die zich richt op homo’s met een christelijke achtergrond.

De stichting Hart van Homo’s wil steun geven aan homoseksuelen uit vooral reformatorische en evangelische kerken en kiest daarbij voor vriendschap zonder seksuele relatie.

De stichting is gelieerd aan een groep christelijke organisaties voor homo’s die subsidie krijgt van het ministerie van Onderwijs. Bussemaker benadrukt dat de subsidie is bedoeld om de sociale acceptatie van LHBT’ers in religieuze kring te bevorderen.

‘Sociale acceptatie kan op verschillende manieren, en dat betekent dat je niet alleen moet kunnen ontdekken dat je LHBT’er bent en dat het bespreekbaar wordt, maar dat je het ook moet kunnen doen’, zegt Bussemaker.

De minister gaat binnenkort met de organisatie praten over de precieze bedoelingen en sluit niet uit dat de subsidie wordt ingetrokken. Volgens Bussemaker lijken de doelstellingen van de stichting in strijd met de afspraken die gelden bij het toekennen van de geldelijke steun.

 

(Bron: NOS, foto: Rijksoverheid)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , ,

%d bloggers liken dit: