Bijeenkomst over geloven en homoseksualiteit in Zutphen

BijbelGeloven en homoseksualiteit staan centraal op een bijeenkomst van Verscheurd, een initiatief van een aantal mensen met verschillende overtuigingen en achtergronden en zowel hetero als homoseksueel.

Op donderdag 9 juni is er een bijeenkomst in Zutphen voor iedereen met vragen over homoseksualiteit en geloven. De toegang is gratis, opgeven kan via www.verscheurd.nl/seminars.

Tijdens de bijeenkomst wordt er informatie gegeven over homoseksualiteit. Ook worden er verhalen en ervaringen gedeeld. De gespreksleiders zijn zelf homo of lesbisch of zijn naaste van. Uit eerste hand kunnen zij vertellen welke vooroordelen en onbegrip zij tegengekomen zijn, maar gelukkig ook over liefde en begrip die ze vonden. En over hun zoektocht in het geloof.

Terwijl sommige christenen geloven dat de Bijbel geen ruimte laat voor homoseksuele relaties, voelen anderen zich geenszins bezwaard. Er worden verschillende Bijbelse visies besproken, zonder dat er een standpunt gekozen wordt.

De avond begint om 20 uur en wordt gehouden in de Wijngaard aan de Wilhelminalaan 3 in Zutphen.



Categorieën:Agenda

Tags: ,

%d bloggers liken dit: