Those People en Quand on a 17 ans in Overijsselse filmzalen

Quand on a 17 AnsIn Enschede en Zwolle is de film ‘Quand on a 17 Ans’ te zien. In Enschede in Concordia en in Zwolle in film/theater Fraterhuis.

‘Quand on a 17 Ans’ is een subtiel coming of age-verhaal over twee Franse jongens die elkaar niet mogen maar toch gedwongen worden met elkaar te leven.

Damien is een zeventienjarige scholier die bij zijn moeder Marianne, een dokter, hoog in de Pyreneeën woont, terwijl zijn vader als militair op missie is. Zijn klasgenoot Thomas, moet elke dag een uur lang de elementen trotseren om van de boerderij naar school te komen. Daar aangekomen reageert hij zich met grote regelmaat af op Damien. Het enige dat de jongens gemeen hebben is de sterke band met hun moeders. Marianne is de goedheid zelve en wanneer de moeder van Thomas op late leeftijd zwanger en bedlegerig wordt, biedt ze aan om Thomas in huis te nemen…

Quand on a 17 Ans‘ is een samenwerking tussen regisseur André Téchiné (onder meer ‘Les Temps Qui Changent’) en filmmaker Céline Sciamma, die succes had met haar eigen coming of age-films ‘Tomboy’ en ‘Girlhood’.

Te zien in Concordia, Enschede en film/theater Fraterhuis in Zwolle.

Deventer

Those PeopleFilmhuis De Keizer in Deventer programmeert elke laatste dinsdag van de maand een ‘roze’film. Komende dinsdag is dat de film ‘Those People’.

In de film van Joey Kuhn gaat het over de jonge schilder Charlie en zijn beste vriend Sebastian, die een uitbundig leven. Charlie is altijd stiekem verliefd geweest op Sebastian, maar de relatie tussen hen komt onder druk te staan als hij de knappe pianist Tim ontmoet en de twee als een blok voor elkaar vallen.

Sebastian is verwikkeld in een financieel schandaal en trekt zich steeds meer in zijn eigen neurotische wereld terug. Hij dwingt daarmee Charlie een keuze te maken tussen de mannen in zijn leven. Onder de stijlvolle en beeldschone cinematografie gaat een heel herkenbaar en universeel thema schuil: onbeantwoorde liefde voor een onbereikbare vriend.

De film ‘Those People‘ begint dinsdag om 20:30 uur in Filmhuis De Keizer.Categorieën:Agenda, Films, Overijssel

Tags:

%d bloggers liken dit: