Radboudumc Nijmegen is eerste ziekenhuis met Roze Loper

Radboud

Het Radboud universitair medisch centrum in Nijmegen krijgt als eerste ziekenhuis in Nederland de Roze Loper uitgereikt door Roze 50+, het samenwerkingsverband van ANBO en COC.

De Roze Loper is een certificaat voor LHBT-vriendelijke organisaties. Dit houdt in dat de organisatie oog heeft voor lesbische vrouwen, homomannen, biseksuelen en transgenders.

Radboudumc heeft met goed gevolg een traject doorgelopen om sociale acceptatie van seksuele diversiteit te vergroten aan de hand van de Roze Loper Tolerantiescan. Deze scan is ontwikkeld binnen de ouderenzorg en is nu ook beschikbaar voor welzijnswerk, gehandicaptenzorg en ziekenhuiszorg.

Seksuele diversiteit

Het Radboudumc staat voor persoonsgerichte zorg. Daarbij hoort ook bewustwording rond seksuele diversiteit. Jessica Vogel, projectleider diversiteit in het Radboudumc: ‘Iedereen is welkom in het Radboudumc en dat willen we onder andere op deze manier laten zien en horen. We willen de Roze Loper gebruiken om meer bewustwording rondom seksuele diversiteit te bewerkstelligen. Het is vanuit het oogpunt van de patiënt als partner en goed werkgeverschap van groot belang dat iedereen zichzelf kan zijn in het ziekenhuis.’

Uitreiking

De Roze Loper wordt op maandag 30 mei uitgereikt aan Radboudumc door Liane den Haan, directeur-bestuurder van ANBO en wordt in ontvangst genomen door Cathy van Beek en Cees Buren, Raad van Bestuur Radboudumc.

Tot nu toe waren het alleen verzorgingshuizen die een Roze Loper kregen.

 

(Bron: ANBO)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: